lillejulafton

Sitter i min säng hemma hos föräldrarna nu och borde egentligen sova då jag ska upp om mindre än åtta timmar. Men är för ovanlighetens skull inte så trött än..
Idag har varit en dag då det varit fullt upp sen jag gick upp imorse vid kvart i sju. Hade ju halvdag på jobbet idag och dessutom morgonsupporten, så började åtta idag igen. Gjort det alla dagar denna veckan utom i onsdags. Vilket har gått förvånansvärt bra, har bara varit lite sen två av dagarna. Annars är jag ingen börja åtta noll noll person, halv nio passar mig mycket bättre av nån anledning.

Jobbade som sagt halvdag idag, och vi två som var på kontoret hade inte allt för mycket att göra. Tomt på supporten, så blev lite fakturering, betalningar och avstämningar av inbetalniningar, och sen lite kaffedrickande och uppdaterande på nyhetsfronten.

Vid tolv begav jag mig sen hem för att slå in sista julklappen, fixa med gårdagens tvätt, packa, äta lunch och diska upp vår disk. J har dessutom lyckats bli sjuk nu (antagligen jag som har smittat honom) så han var inte mycket till hjälp. Sen blev det även ner till kronprinsen för att köpa frimärken till ett brev som behövdes postas samt lämna tillbaka våra hyrfilmer innan jag kunde bege mig mot Åhus. Så min plan på att komma iväg vid två raserades lite och istället kom jag iväg vid kvart över tre. Då var det dessutom fortfarande riktigt rörigt i vårt vardagsrum så att röja upp där är vad som väntar en sen när man är hemma igen om några dagar.

Väl i Åhus har det blivit julpyntande, klä klart granen, och föräldrarna har fixat med all julmat till imorgon. Sen blev det som vanligt kollande på bingolottos uppesittarkväll. Stående inslag på lillejulafton.

Nu är det dags att sova för min del också så man orkar med heldagen imorgon som blir i Simrishamn hor farmor o farfar. Första gången jag ska besöka deras nya lägenhet sen de flyttade i mars.. Ganska dåligt att jag inte kunnat komma dit tidigare, men desto roligare att fira jul där. Även om vår tradition sedan jag föddes med att fira jul i Åhus bryts. Men nån gång ska man ändra på traditioner.

Den här bloggposten innehåller nötkräm

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

 


Foto:UNICEF

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Julgran o klappjakt

Igår köpte vi oss en gran.. plastgran förvisso men det är ändå en gran. Första året sen jag flyttade hemifrån som jag har en gran i lägenheten. Hade tänkt sätta upp och klä den idag. Men självklart kunde vi inte hålla oss, så vid elva igårkväll satte vi upp vår gran och sen fick ju även ljusen, glittret och några kulor sättas i oxå. Så nu har vi mysigt och fint i vårt vardagsrum. Nu ska det bara städas också.Har varit på stan och shoppat julklappar idag.. hade ju fram tills idag inte köpt en enda, så var en del att komma på och köpa. Och nu är jag halvvägs iallafall. Skönt! :)

Lucia

Idag är det min favorithögtid alla gånger om. Lucia!! Älskar den, speciellt om man själv får gå och lussa och sprida värme, glädje och sång omkring en.. Skulle kunna gå och lussa hela dagen om jag hade kunnat. Helt underbart!! Men tyvärr inget lussande i år för min del..ingenstans att gå och ingen röst att sjunga med, ganska dålig kombination då alltså..


Jag som Lucia med kören för några år sedan.

och åhus lucia för ännu fler år sen.

 

 

Min hosta som jag har fått är väldigt envis kan man påstå.. Hostar så jag tappar andan och nästan spyr ibland.. Väldigt otäckt. Blir snart att ringa läkaren om den inte blir bättre. Kan ju inte sova alls bra om nätterna för jag hostar som en galning när jag väl har lagt mig. Så känns som att ett besök hos en läkare förhoppningsvis kan vara en lösning.

 

Nu ska vi fundera ut vad det ska bli till middag ikväll.. alltid lika spännande diskussioner. Måste börja göra matsedlar eller nåt så vi slipper diskussionerna och dilemman varje kväll.

Torsdag

Är hemma idag med.. hade återigen 39 graders feber när jag gick och la mig igår kväll och inatt har jag sovit urkasst. Vaknat flera gånger och sista gången av att jag svettades floder och hela sängen var typ.. blöt. Fick lägga en filt under mig så jag kunde sova några timmar till.
Idag är febern nere igen, men hostan är lika jobbig som innan, så får se hur det artar sig.. Är ganska trött på att vara hemma nu och känns som att ju fler dagar jag är hemma från jobbet, desto mer kommer jag ha att göra när jag väl är tillbaks igen.

Har haft planer på att ta mig ut på stan och fixa julklappar i helgen. Men får se hur det blir med det. Kommer nog inte orka med att gå runt och leta julklappar om jag fortfarande har samma jobbiga hosta då. Så får alternativt leta mina julklappar på nätet i år istället.

Mamma fyller år idag också, så får ringa och gratta henne ikväll.

Onsdag

Att vara sjuk är verkligen inte min grej.. blir så himla rastlös och uttråkad efter några dagar.

Ringde sjukvårdsupplysningen innan idag och den jag pratade konstaterade samma som min mamma sa igår att det är influensan jag har åkt på.. Skoj, eller inte!

Men verkar som att jag ´peppar, peppar ta i trä´ är smått på bättringsvägen.. har börjat återfå lite aptit nu.. fast kan ju vara väldigt tillfälligt, får väl se om febern kan gå ner idag med och inte bara pendla upp och ner. Är ganska jobbigt att inte veta när man kan gå tillbaka till jobbet igen. :S Får väl se hur det går. Är mycket piggare idag än igår iallafall. Fast så sov jag större delen av dagen igår också.sjuk o julklappar

Är hemma från jobbet idag med, vaknade återigen med 39 graders feber och sen är min hosta inget att leka med.. har en hemsk torrhosta som förutom ger långa hostattacker och gör ont i hela halsen och ryggen när jag hostar. Plus att av någon anledningen har jag ont í ryggslutet också så går som en gammal kärring när jag reser mig och ska sätta mig och kan inte sträcka mig efter något. Måste vara ett elakt virus jag har fått!


Appråpå nåt hel annat sittar jag här och funderar på julklappar.. har typ inga idéer alls på vad jag ska köpa till John och lillebror. Så lite förslag hade inte varit fel. Vad ger man sin pojkvän om man inte vill köpa skjorta, slips, tröja till honom och inte heller parfym? Han önskar sig en upplevelse, men har ingen aning vad för upplevelse man skulle kunna ge honom. Smått panik snart. Och förslag på julklapp till lillebror mottages tacksamt också. Där är jag lika nollställd.

krassligt värre

Feberna har inte velat försvinna idag.. i stället pendlat från 39 till 38 och  sedan uppåt igen. Så blir till att vara hemma imorgon med, är helt slut och har typ bara sovit hela dan och är ändå fortfarande trött. Så blir nog sängen strax, ska bara dricka upp min nyponsoppa först som jag hoppas ger mig lite mättande känsla. Har fortfarande ingen aptit, så blir till att få i sig så mycket drickbart istället.

hemma o sjuk

Måste vara sämst på att blogga just nu.. har ju typ ingen tid eller motivation. Så varför inte passa på när man är hemma o är sjuk.

Jag har åkt på en ordentlig förkylning, hostar som en galning, har huvudvärk och feber. Bestämde igår att jag nog borde stanna hemma från jobbet idag och det var tur för när jag tog tempen i morse hade jag över 39 graders feber. Var verkligen flera år sen jag var så här kass. Får väl se om temperaturen går ner idag så att jag kan gå till jobbet imorgon eller om jag behöver vara hemma då med. Ska dessutom ha julbord med jobbet imorgon så vore synd att missa det.. även om jag just nu inte har någon aptit alls och det lär inte bli så kul för min del om jag är helt slut i huvudet och kroppen som jag är just nu. 

Ska försöka passa på och fixa lite med scoutnet och skicka in reviderad budget till AG idag.

SannaAnnas

en vardaglig blogg om vardagliga saker. :)

RSS 2.0