oväntat och ogillande besked

Idag fick jag nog årets mest ovälkomna brev i posten. Förra veckan kom csn inbetalningskorten, men de var väntade... detta var bara en chock! Fick brev från försäkringskassan angående preliminärt slutbesked av mitt bostadsbidrag för 2010... och det var inget glatt besked. Ska enligt dem betala tillbaka hela bidraget som jag fick 2010 för att jag tjänat för mycket.. och det tack vare att jag jobbade heltid två månader de sista två månaderna på året när jag fick jobb. Det första man gjorde då var ju inte riktigt att tänka på att skicka in uppgift om ändrad inkomst. Men det får jag ju skit för nu. Betala tillbaka hela beloppet innebär typ nästan hela min månadslön (av det jag får ut). Kul.. Inte! Men ska skicka in och överklaga och om det inte går så får det iallafall bli avbetalningsplan. Annars går det verkligen inte.

Söndag med ikea

Har precis kommit hem efter att ha spenderat eftermiddagen på svågertorp. Var på Mediamarkt och sen blev det lunch på Ikea plus lite oplanerad shopping. Kom hem med lite smått från Ikea i form av ny kudde till soffan, två krukor, värmeljus, diskborste och massa småbrukar till lite kryddor och te.

Annars såg jag precis att en vän anmält sig till Vår Ruset och några andra löplopp. Så tänkte nog allt joina henne i Vår ruset och sen blir det nog blodomloppet med scouterna igen i slutet på maj. Att ha lopp inplanerade under våren brukar vara en bra morot för mig för att komma igång med träningen igen. Och iallafall köra hårt under våren. Så varför inte köra två lopp i år! Får fundera lite till på det, men jag är ganska så sugen!



shopping via nätet

Har precis skickat iväg en beställning av kläder och lite annat från H&M. Blev en hel del, men ska göra lite utrensning och uppdatering av min garderob, då en hel del är för litet sen något/några år tillbaka.. Tyvärr har min träning drastiskt gått neråt sen jag flyttade från Kalmar till nederländerna och det märks på kroppen.. som gått uppåt i vikt och kroppsform. Och därmed är kläderna sen den tiden för litet/för tajt också. Bland annat så är mina älskade jeans sen Kalmartiden alldeles för små nu för att de ska gå att knäppa och mitt mål är att jag ska komma i dem igen. Men då är det några kilo (ca 5) som ska försvinna från kroppen och så behöver min kropp framförallt tränas och trimmas. Men fram tills dess måste jag ha lite uppdatering av garderoben och framförallt lite nya jobbkläder. Så blev en liten lagom beställning idag.


Har även shoppat till oss gemensamt idag då vi var iväg på elgiganten och letade tv. Har varit i köparplaner i tre månader nu, men aldrig blivit av att vi slagit till. Men idag så blev det ett köp, eller en beställning rättare sagt då tv:n inte fanns i butik just nu. Så får bli att vänta med att få hem vår nya tv till fredag. Men det är helt ok, har vi dröjt med att köpa tv i tre månader så kan vi vänta en vecka till. :)

Lita av det jag beställt från H&M

ännu en helg

Helg igen och ännu en utan planer.. ogilla! Blir så nere när jag (vi) inte har en endaste plan. Men jag får väl försöka komma på nåt att göra så man sysselsätter sig. Fast frågan är vad... J pratar hela tiden om att han måste plugga och har gjort sen förra helgen fast än har jag inte sett honom sitta och plugga. Så får väl se om han tar tag i det idag.

Har förövrigt en hel lista med tråkiga sysslor som måste göras, som att betala räkningar, städa, ta tag i den nytvättade tvätten, sortera papper som överröser skrivbordet m.m. så får väl eventuellt ta tag i det idag eller imorgon. Även om det är väldigt omotiverande.

Ska iallafall ta en dusch nu och sen lite sen lunch, därefter blir det nog en promenad iallafall. Måste även ner och lämna in några hyrfilmer från förra helgen.

Söndag

Söndag idag och idag ska jag försöka få lite gjort. Igår blev det väldigt lite gjort under dagen, hade tokont i rygg och höfter. Det har jag förvisso fortfarande, men är lika bra att försöka röra på sig istället för att sitta still så kanske det blir bättre. Fick dock en väldigt irriterande start på dagen då min kära sambo tyckte det passade bra att äta min matlåda till imorgon som frukost, utan att fråga först! Tack för den... Förvisso är jag expert på att bli irriterad för småsaker enligt J, men det skadar ju inte att fråga innan man äter upp någons matlåda.

Men ska väl försöka få lite gjort nu, dock brukar det inte vara så bra att försöka göra nåt när man är irriterad så ska nog ta en promenad/powerwalk först i snövädret.


Två bilder från härliga jordanien


crazy katt

Idag fick katten ett spratt och blev helt galen när min mobil ringde innan ikväll. Mobilen låg i hallen, missy var i köket och jag i vardagsrummet. Och när jag skulle hämta min mobil och svara hade hon blivit helt vild och crazy och attackerade och hoppade på mig genom att sätta klorna i mitt ben (genom jeansen!). När sen hon väl var på golvet igen hoppade hon på mig ännu en gång och satte då klorna i andra benet. Blev smått skraj för vad hon skulle göra mer, men fick som tur var fick jag henne lugn och så insåg hon nog att hon hade skadat mig för hon höll sig undan och gömde sig smått sen ett tag.. Värre är det med mina ben. Har 4 klösmärken och ett klös/rivmärke på ena benet och på det andra har jag två klösmärken i knävecket (svider attans!) och ett i låret. Som sagt helt galen blev hon. Så hädanefter kommer jag ha väldigt lågt ljud på min mobil om något alls igång så vi slipper en uppskrämd missy. Tror hon har blivit lite ljudkänsligt då det är renovering i lägenheten bredvid just nu och därmed väldigt mycket ljud på dagarna. Inte det lättaste ljudet att vara i.

Livet blir bättre

Var precis på väg att skriva samma rubrik på detta inlägget som på förra, men det hade ju varit illa. Så nej, det får bli en annan rubrik. :)

Är tyvärr fortfarande trött och seg och kvällarna. Men läste att det kan vara d-vitamin brist som gör att man är trött. Så ska ta och köpa mig lite d-vitaminer och ha som tillskott utöver mina andra vitaminer.

Har dock åkt på antingen en ny förkylning då jag har riktigt ont i halsen och nyser från och till, eller så är jag allergisk mot katten. Tror faktiskt mer på det senare då det har lättat när jag varit ifrån lägenheten längre stunder. Utom de senaste två dagarna förvisso. Men får väl se, blir jag kass och förkyld igen blir det allt ett besök på vårdcentralen.

Sitter nu och kollar på Livet blir bättre på trean. Ett mycket tänkvärt och bra program som tar upp svåra och viktiga punkter i olika personers liv. Kvällens program handlade om Jessica Andersson och hennes uppväxt med en mamma som var alkoholist.

trött

Sitter och slappar i soffan efter dagens jobb, och har missy sovandes bredvid mig i soffan. Kan säga att jag hade gärna gjort likadant efter att ha varit så sjukt trött idag. Sov kasst i natt och försov mig imorse.. brukar inte vara så bra start på dagen när man gör det. Och har nog aldrig vaknat riktigt idag.

Nu ska jag komma på vad man ska laga för något ikväll. Något med köttfärs blir det iallafall, sen är frågan vad... Får bli lite receptsökande för inspiration.

En sovandes katt

Lördag

Blev tillslut igår att vi efter ett kort besök på mobilia åkte ut till Lomma och gick i småbåtshamnen och längs strandpromenaden. Hade från början tänkt åka till Bokskogen, men kom iväg lite sent och eftersom jag ville ut från malmö så blev det Lomma istället. Skönt att komma ut och gå lite och se lite annan miljö. :)

Idag bär det av till Åhus för min del men först fixa lite här hemma innan lunch, också ska jag få sambon att flytta sig från sängen och hjälpa till istället. :)

Bara en vecka kvar att ha julen och julstjärnorna uppe.


Jag på julafton

energi

All energi har nog gått ur mig sen jag fixade en massa i tisdags.. för sen dess har jag inte haft någon ork eller lust alls att göra något hushållsaktigt här hemma. Men hoppas på att energin återkommer i helgen och sen borde jag få mer energi när jag kommer igång med träningen igen.. ska komma igång denna månaden, typ kanske i nästa vecka! Måste komma igång så det kan komma in i vecko-rutinerna. Hade varit underbart! :)

Har precis börjat morgonen med att kolla på fredriksdagsteaterns revy som gick i repris sen igår då jag missade för att J skulle kolla på sportens årskrönika. En ganska bra start på dagen och nu ska jag försöka få igång J lite så vi kan ta oss ut och iväg. Är ju jättefint väder idag.. till skillnad från resten av veckan som har varit mulen, regnig och blåsig. Så det är ju inte för inte som man vill ut och njuta lite av det fina vädret. Måste även städa här hemma då vi på söndag blir kattvakter i två veckor och då vill jag iallafall inte ha en massa småsaker liggandes framme.


Ännu en bild på oss från nyår, mindre bra på J dock som ser ganska så full ut. Men så är bilden tagen nån gång efter halv ett.

tvätt och åter tvätt

ikväll har jag verkligen haft en hushållsgöra kväll.. Först och främst fick jag jobba över en timme extra idag för att täcka upp supporten då det fortfarande är några på jobbet som har semester. Sen hade vi tvättid ikväll, så blev till att ta tag i tvätten direkt när jag kom hem och därefter laga mat, pasta carbonara. Sen ner i tvättstugan igen och för att slänga i ny tvätt och hänga upp den andra. Dessutom hade vi tre högar nytvättat liggandes sen de senaste två gångerna vi tvättat. Så blev fram med styrbrädan och styrkjärnet för att stryka och sortera all den tvätten. Vilket tog sin lilla tid. Brukar inte stryka mer än det nödvändigaste i vanliga fall men när den det nytvättade har legat i en fin hög i nån vecka är det ganska så skrynkligt så blev till att stryka det mesta. Dessutom fick jag ingen hjälp alls av J, då han prioriterade att spela spel på datorn. Så gissa om jag är less på att sortera, stryka och vika tvätt nu. Och blir ju inte bättre att vi efter kvällens fem tvättar har vi ytterligare en ikea kasse full av tvätt att sortera. Men det får bli imorgon. Nu blir det sängen och sömn i några timmar innan det ärdags för jobb igen.

År 2012

Ännu ett år har passerat och ett nytt har startat. Ett år vars årtal jag har skrivit x antal gånger de senaste 6 månaderna på jobbet. Vilket är bra för då lär jag inte ha några större problem med att skriva rätt årtal nu i början av året som man i vanliga fall brukar ha. :)

Gårdagskvällen spenderades hos Andy och Angie (aka Andreas och Angelica) i Kävlinge tillsammans med johns grabbgäng (typ) med respektive. Var 6 par plus Julle (vars flickvän spenderade nyår på annat håll, med förståelse då julle hade jour så han kom och gick emellanåt när han fick larm) som firade kvällen och nyåret tillsammans. 
Blev en bra kväll med underbart god mat. Stort plus för välplanerad måltid!

Jag och J, och som vanligt höll inte mina lockar som jag fixade innan kvällen mer än någon timme, förutom i topparna där de höll lite längre..


Chokladfondue till efterrätt! Mums!


Nä dags att sova nu så man orkar upp o jobba imorgon. Har förvisso sovit halva dan men det var mest på grund av huvudvärk (eller snarare migrän), drack liksom ganska lite igår då jag inte är så förtjust i att dricka o blanda en massa, så det kan knappt vara på grund av bakfylla jag hade huvudvärk. Men man vet inte.

SannaAnnas

en vardaglig blogg om vardagliga saker. :)

RSS 2.0