Året som gått - första månaderna

God Morgon!
 
Egentligen hade jag tänkt träna på förmiddagen, men tänkte planera om för att slippa stressa så blir till att snart ta en dusch och fixa sig och sen bege mig mot Emporia (tror det blir det iaf) för att satsa på en sista minuten shopping för kvällen. Annars blir det julaftonsklänningen som åker på igen, fast hade varit kul med nåt lite festligare. :) Sen blir det hem och fixa vegetariska snittar och kanske någon variant till innan det blir till att göra sig i ordning och vid femtiden bege oss iväg mot Lund för att där bli upphämtade med bil och ta oss vidare hem till Niklas och Ia. Där vi ska ha nyårsfirande med fina vänner! :)
 
Detta året 2012 har varit mindre händelserikt men det har ändå hänt lite.
Januari var vi kattvakter i två veckor åt Karins katt. Gick bra förutom att hon var lite crazy en dag och rev mig lite på benen. Var lite nere i en depp-period så blev mest jobb och inte så mycket annars som hände. Var iväg en fredagskväll i slutet på januari/ början av februari och åkte skidor på vallåsen med John och några av hans kollegor. Vilken endorfin kick!
 
I Februari fyllde J år, och pappa och farfar, så kalasen avlöste varandra och jag bloggade knappt något alls. I slutet på februari började vi diskutera om vi skulle köpa lägenhet och började processen med att söka lånelöfte hos banken och hänga på Hemnet och gå på visningar.
 
I mars bestämde jag mig för att springa två lopp under våren, vårruset och blodomloppet. Så började löpträna i pildammsparken någon dag i veckan. Var även i Berlin med jobbet på Konferens, blev två intensiva dagar med ca 4 timmars sömn och när jag kom hem på lördagen däckade jag i soffan innan klockan var nio! Tecken på att mitt projekt på jobbet de senaste månaderna var passerat. 
Karin kom även hem från sin långa resa till australien så blev några ölkvällar.  
I april blev det teater/revy besök med familjen, lägenhetsvisningar, planerande av kurs, påskfirande, baskurs hållande, födelsedag och jag köpte träningskort och bröjade träna pass igen för första gången på 1½ år. Härligt! Avslutade månaden med budgivning på en lägenhet och åkte till Lund för valborgs firande med vetskap om att vi dagen efter skulle skriva på papper för en lägenhet! Sådan lycka, vi fick vår drömlägenhet!
 
 
Nu måste jag göra mig i ordning så blir mer återblick av året sedan.

Fix i lägenheten

Igår hade vi min familj här på besök och det var minst sagt fullt upp. Började med att borra och skruva upp gardinstång i extra rummet. Det enda rummet som inte hade någon gardinstång när vi flyttade in, men som verkligen behövde lite för mysfaktorn, så nu är där gardinstång uppe och ett par tillfälliga gardiner för att sedan få upp lite snyggare och mer passande när vi väl kommit fram till hur vi vill ha rummet möblerat och till vilken användning.
Extra rummet efter gardinuppstången är uppsatt
 
Hade även tänkt att sätta om fästet till gardinstången i sovrummet men våra väggar är så konstiga i materialet så det blev till att borra nya hål och fylla igen de gamla med någon fixmassa. Blev nästan bra förutom att det ena fästet blev lite snett, fast hellre snett än att gardinstången nästan trillar ner som det var tidigare. :) 

Blev sen en promenad upp på stan för en sen lunch som blev på nya waynes coffee på triangeln, därefter besök i några affärer och en lång promenad på stan och genom slottsparken hem.
 
Därefter fortsatte fixet med att skruva upp vår extra spotlight i köket och ett extra eluttag. Så nu börjar det bli mer och mer tipptopp även i lägenheten. :)
 
Senare på kvällen när familjen åkt hem igen passade jag på att ställa mig och stryka all tvätt som låg överallt. Skönt att få det gjort även om stryka är något av det tråkigaste som finns (enligt min åsikt). Men nu är allt på sin plats i garderober och lådor igen. Min rygg tyckte dock inte om allt stående igår, så idag gör den lite smått ont. Hade lite planer på att försöka ta mig iväg och leta efter någon nyårsklänning till imorgon, fast får se om jag orkar. Annars får det väl bli en runda imorgon istället, sista minuten shopping brukar alltid gå bra för min del. :)
 
 

Julseg

Har haft några slappa och sköna dagar hemma hos föräldrarna men nu börjar det bli lite segt att bara vara hemma. Ska bli skönt att köra hem till Malmö ikväll igen och kunna träna m.m. Börjar få träningsabstinens! Så imorgon blir det ett träningspass.
 
Blir även till att öppna lite fler julklappar då jag och john ska öppna våra gemensamma klappar tillsammans och så ska jag även få J:s julklapp och han få sin. :)
 
Julaftonen bjöd på massa fina paket. Fick bland annat en ny väska, boken Anna Karenina och presentkort för att kunna se den när den ska gå på bio och handskar i dubbel uppsättning, bra att kunna variera sig. Fick även ett snyggt förkläde av carro som hon hade sytt. :)
 
 
Sitter nu och kollar på Lady och Lufsen på tv, har aldrig sett den så det passade perfekt att den gick nu. Disney filmer är alltid bra! :)

God Jul!

God Jul till er! Ha en lugn och skön jul och njut av ledigheten (om ni är lediga). Själv spenderar jag några dagar hos föräldrarna och sen blir det några dagars ledighet med J hemma i Malmö, och kanske någon utflykt om vi får ihop nåt. :)
 
 

Julklappar

I brist på julstämning i mitt eget huvud så har jag inte heller velat tänka på julklappar. Men igår gick jag upp på stan efter jobbet för att leta/kolla upp mina tankar på julklappar till J. Dock blev det ändrade planer på julklappar under shoppingen så kom hem med helt andra julklappar än jag tänkt från början. Men fortfarande något som J önskar sig. Nu ska jag bara fixa brorsans och föräldrarnas någon dag i veckan och komma på vad jag ska köpa till min bästa vän. Men blir ev. en runda på stan imorgon eller på söndag för att fixa de sista klapparna.
Tiden går alldeles för snabbt känns det som, ska bli skönt med några dagars ledighet sen så man hinner slappna av lite och bara vara. :)

8 december

Idag är det min mammas födelsedag och imorgon kommer de hit för att gå på Evita med oss och Johns föräldrar. Ska bli trevligt, måste bara leta upp våra biljetter som jag inte har sett vart vi lagt dem sedan flytten. Måste ligga i en låda eller i ett ställ nånstans.. frågan är bara var?
 
Idag hade jag tänkt träna CxWorX kl 10:20 men kom i säng så sent igårkväll så jag avbokade passet för att kunna sova ut lite. Tänkte däremot ta mig iväg till gymmet ett kvarter härifrån för att träna zumba istället 11:15. Blir med en ny ledare men lika bra att testa hennes pass innan min favoritledare nu ska flytta. Har annars Sandra som varit med i bonde söker fru som zumba ledare men hon ska ju flytta upp till Kolmården/ Norrköping nu så tyvärr blir hennes sista pass nu på måndag. Synd att bli av med en bra ledare, men kul för henne!
 
Tänkte även passa på att baka lussebullar idag, måste bara ta oss iväg och handla först. Saknar jäst och margarin för att kunna baka direkt.
 
Annars är mina tankar just nu i julklappstänkande. Hade velat ta mig iväg och leta julklappar idag, men blir svårt att få tiden så det får nog bli en kväll i veckan istället. Så slipper man barnfamiljerna. :)
 
Så här såg det ut hos oss i söndagsmorse. Nu är det lite mindre snö här, men fortfarande lite kvar.

jul, stjärnor och ljusstakar

Idag har vi (jag) äntligen satt upp våra stjärnor och ljusstakar i lägenheten. Var iväg och köpte några fler stjärnor och ljusstakar i torsdagskväll och sen dess har jag bara velat sätta upp allt. Men samtidigt är jag den som gärna håller på traditioner, så innan dagen innan advent /1 dec ska det inte upp. 
Men idag så! Började direkt när jag kom hem från träningen i förmiddags och fortsatte sen efter att vi hade varit en runda på stan. Så nu har vi mysig adventsstämning hos oss. =) Blev jättefint och mysigt i vardagsrummet med våra nya stjärnor.
 
Spontanshoppade även en lampa att ha över vardagsrumsbordet i torsdag och passade på att sätta upp även den idag. Blev riktigt snyggt!

snart jul

Glest mellan inläggen men emellanåt kommer det ett :) Snart 1 december och första advent! Mysigt! Älskar julen, och gör allt för att få julstämning nu.. hade helst redan satt upp adventsstjärnor och ljusstakar i fönsterna men håller på traditioner så imorgon ska de upp. Först måste det bara spikas lite så att vi kan hänga upp våra stjärnor. :)
 
Förra helgen var jag i stockholm vid denna tiden på zinkensdamms vandrarhem för att sedan spendera helgen på scouternas stämma, den första någonsin sedan vi tog beslut att slå ihop våra fem förbund till ett! Det var historisk, magiskt, välplanerat (nästan) och tekniskt. Tänk att 500 ombud ska kunna rösta samtidigt och så smidigt som möjligt. Därför blev det mentometerknapps röstning. Extremt smidigt! På stämman var det även hedersbesök av kungen som är hedersscout, han höll ett invigningstal som var mitt i prick. Sedan var även vår integrationsminister där, men han pratade mer om politik eller drog liknelser till politiken. Inte riktigt rätt när vi är en helt obunden från allt som har med politik att göra. Men allt kan ju inte vara rätt :)
Helgen var iallafall toppen fick träffa många scoutvänner inklusive carro som jag inte träffat sen förra julen! Och många beslut togs... Vissa bättre än andra. 
 
Mindre bra med helgen var dock att jag glömde en av mina favoritkoftor på vandrarhemmet och trots att jag har varit i kontakt med dem verkar det som att den försvunnit. Synd, speciellt eftersom jag köpte en ny stor säkerhetsnål till den för bara någon månad sen. Men kan hoppas att den dyker upp. :) Tidigare i veckan glömde jag dessutom min favorithalsduk/sjal någon annanstans antagligen när jag var och bytte till vinterhjul på bilen. Riktigt irriterande att tappa bort/glömma klädesplagg. Känns inte som att jag hade minnet med mig i förra veckan alltså.Men snart jul så ska kanske ta och önska mig en ny kofta i julklapp.
 
Nu ska jag ta och krypa ner med min bok innan det är dags att sova. Tänkte börja lördagen med ett cross-trainer + CxWorx träningspass.

SannaAnnas

en vardaglig blogg om vardagliga saker. :)

RSS 2.0