Finland och scouting

Jag är hemma igen.. eller kom hem i söndagskväll men då var jag trött och sliten efter en lång dag och ville mest mysa med J som jag inte hade sett sen i tisdagskväll.. Och igår var det fullt upp med tvättande och sen iväg till Maxi på kvällen för att handla och sen allt annat som skulle att göras. Har fullt upp de närmsta två veckorna så måste prioritera lite i vad som kommer i första hand och andra hand och bloggen hamnar just nu i andra hand.

Hur som så åkte jag till Finland i torsdags eftermiddag och när jag väl hade landat och tagit mig in till helsingfors så blev det till att leta upp vandrarhemmet och sen byta om lite snabbt för att däreftet leta upp scouternas högkvarter, center eller vad det kallas (eller i alla fall deras kontorsbyggnad i helsingfors) vilket var lättare än att hitta vandrarhemmet. Sen blev det ut på helsingfors gator och ta spårvagnen ner till city för lite gathering på en bar. Trevlig kväll som bådade gått för en bra helg. :)
På fredagen hade vi lite info på scoutcentret på förmiddagen inkl lite lekar och en promenad till nåt konstverk som är väldig berömt (bilder kommer), och sen på eftermiddagen blev vi upphämtade med buss för att åka till Evo (Tavastehus på svenska), byn där lägret kommer vara nästa sommar. Spenderade sedan hela helgen där och i omnejderna och hade en mycket bra helg.

Nu ska jag bege mig mot åhus för scoutmöte och packande inför vårlägret. Är ju kristihimmelfärds i helgen vilket innebär scoutläger. Så blir ännu en scouthelg för min del. :)

Ibland är det bra att vara flexibel

Planerna för resten av veckan ändrades drastiskt när det idag bestämdes att jag åker till Finland imorgon. Snabba puckar fast så var jag smått beredd på det sedan i förra veckan, så helt oväntat var det inte.

Varför ska jag till finland då??
Jo, anledningen till att jag ska åka till finland är av den orsaken att jag blivit valt till Head of Swedish Contingent för Roverway 2012 och därför ska på head of contingent möte i helsingfors nu i helgen. Ska bli kul. Har inte så mycket information och känner inte en enda person, men det gör det hela bara lite mer spännande. :) Hoppas på att mailkonversationerna i morgon förmiddag är tillräckliga för att jag ska veta iallafall vart jag ska ta vägen när jag landat i helsingfors imorgon kväll. Vet knappt det just nu. Men litar på att jag får veta det mesta under morgondagen. Annars har jag alltid telenr till mina kontaktpersoner på rådet i sverige så får de hjälpa mig så gott det går. Men litar på att det mesta löser sig efterhand.
Hoppas bara på att askmolnet håller sig borta så att flyget går dit och hem.

Blodomloppet

Igår var det dags för blodomloppet för mig och 34 andra scouter, plus 6000 personer till. Var ganska ovisst väder under dagen så var inställt på att det skulle finnas risk för regn under kvällen.. men regnskuren kom innan sextiden så slapp regnet under tiden vi var på heleneholm ip och under tiden vi sprang loppet. Loppet gick faktiskt bra.. hade bättre tid förra året men sprang 5,7 km (japp, 5 km loppet är 5,7 km i malmö) på 35 min så var ganska så nöjd. Dock som sagt lite sämre tid i år än förra året, då sprang jag samma sträcka på 32 min. Men med tanke på att min träning i vår varit ganska dålig så var jag helt klart nöjd med tiden ändå. :) Var dock helt slut i kroppen när jag kom hem, och idag är jag fortfarande ganska så seg. Men så har jag på fyra dagar avverkat 3 löpturer så är ganska logiskt att kroppen är seg.

Annars har denna veckan startat som vanligt, vardagarna är just nu mest en slentrian. om man inte har något speciellt att göra sitter man mest i soffan och slötittar på tv/slösurfar hela dagarna. Inte så kul, men är tidsfördriv iallafall.

Nu ska jag iallafall ta och fixa mig i ordning och packa ihop lite sen kör jag till åhus. Ska även ringa till Katrin i AG-gruppen och kolla upp detaljer om helgens finlandstripp som jag eventuellt ska åka på. Frågan är dock om jag vågar åka med tanke på askmolnet som sprider sig lite smått över Europa.

Fredag


Har avverkat några anställnings intervjuer efter varandra i denna veckan, senast idag, men tyvärr gav den inget jobb för tillfället. Men kanske i ett senare skede. Är skönt att iallafall ha gått från jobbsökande processen till intervjuprocessen nu.. är ju ett steg närmare ett nytt jobb. :)

Fredag idag annars.. ska snart ta och städa tänkte jag och sedan blir det en löptur i pildammsparken. Börjar äntligen bli fri från min hosta så nu vågar jag mig ut igen. Vilket är på tiden med tanke på att blodomloppet är på tisdag.. jejj, lär ju inte sänka min tid, men ska försöka göra mitt bästa. :)

Imorgon kommer familjen på besök och då väntar stan och lite shopping. Har två studenter om två veckor så ska letas presenter och studentkläder och njuta av förhoppningsvis ett soligt malmö. Sen på eftermiddagen får vi antagligen ytterliggare lite mer besök av lite scouter från Åhus som har IST förträff i malmö imorgon och tänkte passa på att hälsa på mig samtidigt.. Trevligt! :)

Följ min blogg med bloglovin

Tisdag

Halvligger i sängen hemma hos föräldrarna och ska snart sova. Men tänkte först uppdatera lite här.

Har varit en intensiv dag idag med fem samtal under en timme mellan tio över nio och tio över tio imorse, varav två var intervjuer. Det ni! Och två samtal resulterade i två platsintervjuer jag ska göra imorgon plus den ena intervjun var för ett uppdrag jag sökt inom scouterna. Får se om jag blir antagen. Kan ju gå vägen om mina referenser gav bra ord för mig. Fast det antar jag. :) Sen platsintervjuerna får vi se hur det går imorgon. Men den ena känner jag mer positivt för än den andra kan jag ju säga. Kan jag ha chans till ett heltid jobb tar jag hellre det än ett sommarjobb på pendlingsavstånd. Men får se hur det går.

Ikväll har jag varit på scouterna där vi hade norgemöte, dock var mina scouter väldigt frånvarande, endast 2 där, men vi lånade in de blivande utmanarna så fick de lite kul också. Frågesport om norge, norsk kareoke och tårta i norska flaggans färger var kvällens innehåll.

Men nu var det dags för att sova, så att jag orkar köra till och från malmö imorgon. Har styrelsemöte imorgon kväll så måste tillbaks till åhus efter min sista intervju.

Planeringshelg och bio.

Helgen har som vanligt flugit förbi känns det som. Fast så har det varit en ganska händelserik helg. I lördags gick jag upp halv åtta för att en timme senare köra iväg mot Höör och Göransborg för planning team möte med Camp-in-Camp. Sen var det informationsmöten och planeringsmöten i stor grupp och små grupper och mat omvartannat under hela dagen. En mycket givande dag och kände mig verkligen triggad för att komma tillbaka till planeringen för lägret och att åka på lägret nu. Har en del kvar att jobba med för att få fullt flyt med allt på lägret men det är ju det som är spännande och utmaningen. :)

På kvällen när jag väl kommit hem efter en körning hem i fullt regnoväder, så blev det bänkande i soffan med J och eurovision på tv. Väldigt spännande röstningsomgång och kul för sverige att hamna på 3:e plats. De låg ju i toppen under hela röstningen även fast de endast fick en tolva.

I söndags blev det lite fixande här hemma, upp på vinden med de sista flyttlådorna (!), slänga lite och få undan lite annat, så nu ser man äntligen golvet i resten av vardagsrummet. Sålde även mitt sängbord, som var sjukt lättsålt till skillnad från sängen. Nån som vill köpa en 120 säng, eller vet någon annan som vill köpa en säng.. Säg till mig!!

På kvällen körde vi sedan till Lund för att gå på bio med J:s gamla korridor. Såg Thor i 3D, helt okej film, fast 3D var det inte så mycket av. Kunde varit mer om man säger så. Men helt klart sevärd, enligt min mening, dock inte så djup film. Var snarare en film där de ville ha in så mycket som möjligt än att istället gå in på djupet i vissa delar.  


Idag är det jobbsökande som mest varit i fokus, haft en telefonintervju och sökt 3 jobb, varav två har jag blivit rekommenderad. Så hoppas att jag kan komma någon vart med något av dem.

skotävling

Eftersom att jag älskar skor så var jag bara tvungen att vara med i en tävling om just skor. :) Du hittar den här

Förkyld och fiskgratäng

Usch har blivit helt dunderförkyld.. så ligger i soffan nu och kollar på tv och tycker allmänt synd om mig själv..och dessutom är det J som har smittat mig. Nä, skämt åsido. Men är inte många knop som blir gjorda idag.. Räckte att jag tvättade igår och efteråt var helt slut. Så idag blir det mest kurering och vila. Måste försöka vara lite piggare imorgon eftersom jag ska sitta och planera hela dagen då.

Igår kväll lagade jag och J en jättegod fiskgratäng som jag hittade på matklubben. Vi är ganska dåliga på att äta fisk annars, men har bestämt att jag ska försöka få in fisk som middag iallafall en gång varannan vecka så fiskgratäng är ett bra alternativ då.

Får dock se vad det blir för mat ikväll.. min fantasi är ganska så dålig just nu när jag är förkyld och seg. Men nånting bör vi nog kunna hitta i frysen.

minnesvärt ögonblick

Finns en tävling på denna sida om en Xperia Arc som jag så gärna skulle vilja ha, så här är min bild med ett minnesvärt ögonblick


Ett minne från Kenya där vi gick runt i världens näst största slumområden Kibera och hade massa söta barn springandes omkring oss. Så mycket glädje man kände trots fattigdomen, en otrolig känsla. Dessa ögonblick stora som små vill jag ju självklart kunna dokumentera med den superbraiga kamera som Xperian har.

lite tankar

Läste precis ett blogginlägg på en gravid väns blogg om att många som hon känner bara lite lätt vill komma fram och lägga handen på hennes mage.. Och det fick mig att börja fundera, själv skulle jag aldrig få för mig (inte vad jag anser just nu iaf) och gå fram och lägga handen på en persons gravida mage om jag inte känner personen i fråga väldigt väl (läs, var en av mina närmsta vänner). Det känns ju helskumt om man ska få lov att känna på varje persons gravida mage bara för att det är en som är gravid. Fast kan anta att det är en annan känsla när man har varit gravid och ser någon annan som är gravid. Eller?

Har precis till antagligen min pojkväns förtret bestämt att jag ska på planeringsträffen med camp-in-camp i helgen. Han ska ändå spela fotboll med sin gamla korridor på lördag och eftersom jag inte har så mycket till övers för fotboll så passar det mig bättre att åka på planeringsträff och försöka ladda för att kunna åka på lägret i sommar.


Annars är mest mina tankar just nu hos pappa som ligger på sjukhuset sedan i måndagskväll då mamma fick köra in honom efter han haft lite svårt för att andas och fått råd av hans företagsläkare att åka in till akuten. Vilket var bra, då det visade sig att han har fått vatten i lungorna och var på väg att få en hjärtinfarkt.. skrämmande. Svårt att förstå att det är ens pappa det handlar om. Han som annars är helt frisk liksom. Men överansträngning är aldrig bra.

Kajakhajk m.m.

Har varit mycket som hänt den senaste tiden så har inte hunnit med att blogga.

I torsdags blev det en powerwalk med cipi, med massa utfall och annat som gjorde att jag var helt slut när jag kom hem och sen hade extrem träningsvärk i lår och ben i fredags. Men trots träningsvärk blev det både kanelbullsbak, en runda på stan för besök på naturkompaniet och stadium och sen till Ikea när J slutade jobba. När vi sen var hemma från Ikea blev det packande för min del och sen laga lite mat innan jag skulle köra till Åhus. Så fredagen gick i ett och kom till Åhus vid tio över tio på kvällen.

I lördags var det uppstigning vid kl sju för en helg med kajakhajk. Hämtade upp felicia och emelie och sedan mötte vi upp resten vid kristianstad teater, där vi lånade kajaker och därefter körde vi iväg upp mot raslångens norra del för vår kajakhajk. Vid halv tolv hade vi kört ner min bil till där vi skulle sova, kört upp igen och fått i kajakerna för att kunna börja paddla och sedan hade vi en skön och härlig eftermiddag på raslången i strålande solsken och lite blåst. Med lite pauser för carbonara lunch och fika innan vi kom fram till där vi skulle sova vid halv sex tiden på kvällen. Och då hade vi haft en riktigt skön dag på sjön. 



I söndags var det mest att packa ihop och åka tillbaka till Kristianstad och lämna kanoterna och sedan till Åhus för att diska upp och plocka upp det vi hade haft med oss.
På eftermiddagen passade jag på att tvätta av min bil hemma hos mamma och pappa och sen åkte jag o mamma till Eko en runda för att köpa lite och gå runt och titta lite. Sen fick jag extrem huvudvärk så istället för att köra till Malmö stannade jag i Åhus över natten. Det sköna med att inte har något att göra.. Man kan planera sina dagar som man vill. :)

Igår var J hemma från jobbet för han har åkt på en ordentlig förkylning, så passade på att sätta upp vår bokhylla och byrå som vi köpte på Ikea i fredags. Fick äntligen upp gardiner i sovrummet med, så nu är det lite mer inrett. Och nästan helt klart. Har bara tagit sådär en månad, men bara vi är klara tills mina föräldrar kommer ner om två veckor så är jag nöjd. :) 

Onsdag - tvättande

Har precis sett på ett helt fantastiskt Greys avsnitt. Innehållandes en massa musik och sång.. I Like!
Annars spenderas kvällen med att åka mellan källaren och lägenheten då vi har tvätt-tid ikväll. Men efetrsom J behagar vara på kick-off med jobbet så får jag själv sköta tvättandet. Smått segt, men snart klar, väntar bara på att allt ska bli torrt nu. Under tiden gottar jag mig i smör och honungs stekta bananer. Perfekt att göra när man har bananer som har blivit alldeles för gamla och nästan borde kastas.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Vaknade vid elva... fullkomligt utsövd efter 10 timmars sömn.. fattar dock inte hur jag kan sova så länge. Känns ju som att jag borde sovit ut ordentligt nu. Men tydligen inte. Imorgon blir det till att föröska gå upp lite tidigare och ut och springa lite istället. Måste komma igång ordentligt nu, så jag kan förbättra min tid från förra året i blodomloppet sen i slutet på maj.

Skulle egentligen bokat restresa för nästa vecka med karin idag med, men det blev ändrade planer då hon nog inte kan ta sig ledig på måndagmorgon. Så verkar som att vi får vänta några veckor med vår semester. Lite synd, för jag var taggad för ut o resa nu..

bakat

Fick mersmak efter jag och carro bakade hönökakor hos henne i förra veckan, så idag blev det bakat grahamskakor (typ tekakor). Tog receptet som finns i Hemkunskapsboken, enkelt och hyfsat snabbt. (en väldigt bra bok för övrigt om man vill ha lätta recept.) Och sen blev två kakor min sena lunch... Som vanligt vänder jag lätt på dygnet när jag är ledig, så äter frukost först vid elva om dagarna och sen blir det sen lunch vid tre tiden typ. Nåt positivt med att inte ha så mycket att göra.. man kan sova ut i veckorna.. (sen under helgerna är det andra visor).

Sen skulle jag köra till Åhus för scoutmöte, vilket tog en och en halv timme att köra från Malmö till Åhus idag. Smått segt (brukar ta en timme o tio min), speciellt när förseningen berodde på bilköer vid ett av alla vägarbeten som är på vägen just nu.

Nä, om man skulle ta och sova nu så man kan komma upp i lite vettig tid imorgon och få lite gjort på förmiddagen innan jag ska köra tillbaks till Malmö igen.

Helgen och fler bilder från diplomceremonin

Har landat hemma i Malmö igen och haft en ganska så hektisk helg, valborgsfriande i lördags och sätta upp bokhyllan och fortsätta uppackandet i lägenheten i söndags, plus en runda till Lund och därefter Lödde, så dagen gick i ett. Men nu är det måndag igen så då har man lite tid över igen. :) Alltså tid för att söka en massa jobb!


Har fått bilderna från slottet nu med, så nu blir det en ny liten bildkavalkad. Håll tillgodo!

Alla bilder av Magnus Fröderberg/Scouterna.

Skönaste bilden, typ!

Väntan i Bernadotte biblioteket innan diplomutdelningen


Jag, min mentor Percy Nilsson och Ola Björgell


Min VBL grupp - Turles :) Foto: Hekki Laurila

SannaAnnas

en vardaglig blogg om vardagliga saker. :)

RSS 2.0