Midsommar och därefter

Nästan en vecka sedan jag skrev mitt senaste blogginlägg.. det skyller vi sommaren och nya jobbet för. För även om jag inte jobbar full tid än och inte ens halvtid.. så går dagarna snabbt ändå. Men så har det varit en del på tapeten som man säger. Midsommar hos oss vilket innebar storhandling i torsdags och sen fullt upp i fredags. Lekar och grillning i slottsparken, sen hem till oss för midsommarmat, mer lekar och fest till långt in på natten där de sista folket gick hem efter solen hade gått upp. Galet! Så i lördags sov vi (jag) därmed till två tiden (J kom nog inte upp förrän vid sex tiden)  och sen var det en väldigt seg dag.

Midsommar och lekar i slottsparken

Hemma hos oss, jordgubbar vid elva på kvällen :)

Och ännu lite senare på kvällen


I söndags hade vi en del planer med allt från att åka o handla ny dammsugare till att cykla iväg och ha picknick, men slutade endast med att vi hamnade hos mackan och kollade på Mff-Gais. Är min pojkvän i ett nötskal, många tankar och planer men att ta sig upp från sängen eller soffan och ta sig iväg är han inte lika effektiv på.. Man får tjata x antal gånger för att det ska hända något. Laddade hur som ner ett ps3 spel (little big planet) på kvällen som var småkul, så det är vårt kvällsnöje just nu.. Knepet för att få J att låta bli och spela Fifa eller datorspel. :P

Igår hade jag en av mina två lediga dagar denna veckan så då blev det ett besök på banken för att fixa bankdosa till jobbet och även öppna eget privatkonto. Passande nog har vi SEB som företagsbank och det var ju där jag ändå skulle bli kund iom att J jobbar där. Så tog två flugor i en smäll och fixade bankkonto när jag ändå var där. :) Bara gemensamt konto kvar att fixa så det blir lite lättare med betalning av mat, hyra, bensin m.m.

Idag mötte jag upp J på stan efter jobbet för att äta lunch och fixa kort till bröllopet till lördag + ny mobil till J. Hittade även en jättefin klänning på H&M rean medans jag gick och väntade på J, men dumma jag provade den inte då pga tid. Och när vi sen gick in lite senare hittade jag bara en i en för liten storlek. Kan hoppas att jag kanske hinner med en runda till H&M imorgon eller på torsdag och kanske hittar den då. Toksöt var den och hade passat mycket bra till bröllopet på lördag, men får väl se om jag hittar den. I annat fall blir det något ur garderoben som kan passa. Köpte iallafall ett nagellack och en ny mascara då min gamla börjar ta slut. Har använt lancomes hypnose nu ett tag vilken jag älskar och innan den cliniques mascara, men har inte riktigt råd att köpa dem i nuläget så fick bli ett budgetalternativt; L'Oréal Collagène. Hoppas bara att jag fick en som jag gillar. Brukar ha svårt att hitta mascaror som gör som jag vill.

klänning

Jag har designat min egna klänning på nelly.com. Vad tycks?? Hade ju inte tackat nej till att ha en sådan på bröllopet till lördag, men får väl ta och leta fram nåt ur garderoben istället.

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

Onsdag

Är ledig idag, så sov till tio och sen har jag bara slappat i soffan framför sjunde himlen sen dess. Bästa serien helt klart. =) Ska ta och fixa lite här sen. Blev tydligen lite snabbt bestämt att vi ska ha midsommarfesten hos oss, så måste röja lite här och städa. Städandet blir ikväll eller imorgon, men innan dess måste det röjas lite. Nackdelen är att vi måste tömma vår balkong ikväll också då det ska göras fogarbeten där från och med imorgon, så måste få in allt därifrån in i lägenheten också. Toppen. Kunde de inte börjat efter midsommar. Men förhoppningsvis kan vi för tillfället sätta ut allt på fredag igen.

Nu ska jag betala lite räkningar och göra av med massa pengar. Usch, vad tråkigt det är att betala vissa räkningar, typ hyra, el, fack och a-kassa avgift. Speciellt när man bara ser hur det minskar på kontot och inte ökar nåt alls. Ajja, två månader kvar sen får jag lön varje månad igen och då ska det åter börjas sparas igen.


Första dagen på nya jobbet

Har jobbat min första dag på nya jobbet idag.. eller jobbat och jobbat, mest suttit bredvid och blivit upplärd. Är mycket jag känner igen, men också en del nytt. Och inte minst så är det som på alla företag en hel del rutiner som man ska lära sig, här med massa olika kalkylblad som ska fyllas i. Men blir nog bra. Var smått osäker för just det där med olika valutor, men verkar inte allt för komplicerat. Olika konton för olika valutor gör nog att det blir lite enklare. Känns bra efter första dagen iallafall. =) Sen att jobba nere i hamnen är ju bara ett plus och eget kontor istället för att dela ett rum med tre andra är ett ännu större plus. Trivs förvisso ihop med andra, men ibland är det skönt att slippa ha folk springande runt sig hela tiden.

Nu ska jag slappa lite och kanske ta mig ut och gå en runda. Blev ju ingen promenad i lördags och ingen i söndags och igår gick jag bara en massa i Kristianstad. Så en promenad i Malmö idag hade inte suttit fel. :)

Söndag

Idag (eller igår är det ju nu) har det blivit en hyfsat bra dag faktiskt. Speciellt med tanke på att vi sov till halv ett. Fast så kunde jag inte somna igår natt heller.. När jag väl gick och la mig vid tre så låg jag bara och vred och vände mig hela tiden, och sen när väl J ringde och meddelade att han var på väg hem så kunde jag inte somna för det. Att han dessutom inte var hemma förrän vid halv fem/fem gjorde att jag blev bara mer och mer övertrött = omöjligt att somna. Så somnade tillslut inte förrän vid sex imorse. Väldigt ovanligt för att vara mig. Men sover ganska så dåligt om nätterna just nu, så kan ha med det att göra..

När vi väl hade vaknat och fått mat i oss så åkte vi ut till svågertorp och Biltema för att köpa cykel till J och lite annat bra som startkablar och bogserlina till min bil. Har inte blivit av att jag köpt det förrän nu, trots att jag egentligen skulle ha köpt det i vintras. Men bättre sent än aldrig så att säga, har ju inte haft nytta av det än som tur är.
Blev ihopsättning av J:s cykel när vi kom hem och efter middagen så blev det premiärtur till Mackan för att kolla på film. Såg på en riktigt dålig film på Tv1000, men var trevligt ändå.

Snart dags att lägga sig i alla fall så man orkar upp imorgon bitti. Ska åka till Kristianstad över dagen för att slinga håret och klippa mig och träffa Hanna. Länge sedan både ock så ska bli kul.

Resa bokad!

Lördag idag och jag är själv hemma hela dan. J åkte iväg vid åtta imorse för svensexa för Niklas och kommer hem nån gång i natt när de festat klart i köpenhamn. Så får sysselsätta mig själv idag.. Tror det blir en riktig mys och filmkväll bara för mig själv. Men vet inte riktigt vad jag ska göra under dagen. En promenad kanske man ska våga sig på.. är ju inget toppen väder, fast inte regn heller så en promenad längs havet skulle vara skönt. Men först ska jag leta igenom lägenheten efter tandkräm, J tog med sig tandkrämen så hoppas att vi har någon mer.

Igår blev sommarens resa bokad.. I början på juli åker jag och J på en 4 dagars weekend till Prag. Ska bli skönt och mysigt och något som vi verkligen behöver. Lite ny miljö och en resa bara vi två.. Har ju rest som en galningar under våren, jag med scouterna och J med jobbet, men inte varit iväg tillsammans nån gång så det är på tiden. Men först ska vi fira midsommar (nästa helg) och gå på bröllop (helgen efter). Härliga helger vi har framför oss.


Mindre bra bild på mig, men bjuder på den. Den är ju trots allt från min senaste resa.

Fredag

Gårdagens ledaravslutning var härlig och skön med riktigt god mat. Grillspett med allt möjligt på (fläskfile, korv, bacon, smålök, champinjoner, squash, paprika, tomater) + majskorvar, nypotatis och god vitlökssås. Mmm. :) Så gott! Planerade även hösten med uppstartshajk, rekrytering m.m. Tror det blir en bra höst, som vanligt! =)

Idag har vi äntligen fått bredbandet installerat. Tog sin lilla tid.. att ha en tekniker som ska komma kan vara sjukt irriterande. Speciellt när de ringer från okänt nr och endast en gång. Hur lätt är det att passa sin mobil hela tiden för att man inte ska missa deras samtal. Men nu en o en halv månad senare så är det äntligen klart och fungerande. Nu ska vi bara få hemtelefonen att fungera med... ska tydligen aktiveras den med och det verkar inte gå med en trådlös telefon, så får väl låna en vanlig av någon. Gosh, alltid ska det vara nåt som strular.

Ska fundera ut vad man ska äta ikväll med, har pratat om att kanske grilla. Men J har inte hört av sig om han skulle ut o after worka med sina kollegor eller inte, så vet ju inte om han kommer hem vid halv fem eller senare.. Får väl sms:a och kolla hur det blir.

Torsdag

Och så var snart veckan slut, vilket innebär att en ny vecka närmare sig. En vecka där det blir en liten nystart för mig. Kan berätta nu att jag har fått jobb på Macrobond, och börjar på tisdag. :) Härligt! Kommer dessutom jobba endast två dagar i veckan under juni och juli. Ska gå bredvid den som är ekonomiansvarig nu och hon jobbar endast 30% så då får jag med jobba 30%, sen går jag över till heltid 2:a veckan i augusti, passande nog när lägret är slut. Ganska så bra faktiskt, får jobba men ändå ha en ganska så ledig sommar. Så tack Karin för tipset!! Du är som vanligt en bra på att matcha ihop mig med allt möjligt, först pojkvän och sen jobb. =) Är skyldig dig en utekväll nu typ!


Idag bär det annars av till Åhus i eftermiddag. Har ledaravslutning med scouterna ikväll, skoj. Ska bara komma på en bra gruppindelningsuppgift, har mångfald som förslag, att man ska få så mycket mångfald som möjligt i grupperna (som ålder, yrke, intresse, utbildning, var man är ifrån osv.) eller typ kompisbingo fast där man ska få ihop lag istället. Men finns ju säkert fler sätt. Tips mottages gärna!




Konstigt konstverk i Helsningfors i Finland (besökte vid Roverway träffen)

Bilder från lillebrors student

Dags för en bild session med bilder från brorsans student.

På skolgården, ny utsprungen, och med en massa blommor och presenter..


Brorsan på morgonen (bild 1,3 &4) och sen hemkommen igen.


Släkt och vänner



Nu ska jag göra mig lite lunch och sen blir det till att städa lite här. Har ett överfyllt skrivbord med en massa papper som behöver sorteras så tänkte försöka ta tag i det nu. Är ju sådant som man skjuter på så länge som möjligt men börjar bli för mycket där nu, så dags att ta tag i!

Glad

Yejj, min framtid är för tillfället på gång igen. :) Fick ett glädjande besked igår, men mycket mer vill jag inte säga förrän alla papper är påskrivna.


Dagens frisyr får ni däremot se så länge.. Har typ jämt fläta av något slag, så idag blev det en snefläta.



Nu ska jag ta och stryka lite tvätt här, hade tvätt-tid igårkväll vilket innebär lite att stryka. Så bäst att sätta igång med det. Fast ska kanske ha lite lunch först.

Vi <3


Bild på mig och J som brorsan tog i fredags.

Hittade en rolig lista om mig och J som jag bara var tvungen att fylla i.. :)

Vad heter ni? Anna och John
Hur träffades ni? I skolan (ekonomihögskolan i Lund) genom Karin
Hur länge har ni varit tillsammans? Inofficiellt 1½ år, officiellt 1 år och 4 månader
Är ni förlovade? Nej, och lär nog ta ett tag tills dess. Vi är båda enade om att man ska gifta sig ca ett år efter man har förlovat sig, och gifta oss har vi inte tänkt göra än på några år.
Bor ni ihop? Japp, flyttade ihop i april efter att jag bott hos J och i hans studentrum sedan i november.
Har ni barn? Nej, och det lär dröja några år till dess även det. (så är tanken iaf)
Har båda körkort? Ja, och jag äger bilen. :)
Kommer du ihåg er första kyss? Ja, dock ganska så vagt.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Han, var en väldigt rolig händelse när han sa det första gången.
Vem är äldst? John, två år äldre.
Vilka stjärntecken är ni? Oxe (jag) och Vattenman (J)
Vem fyller först på året? J
Vem är längst? J
Vem sjunger bäst? Jag! (inte så oväntat)
Håller ni i handen på stan? Oftast.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja, hade suttit och pluggat ihop i några gånger.
Vad har ni gemensamt? Vi är mer olika än lika, men lite likheter har vi. T.ex. har vi pluggat ekonomi båda två, fast olika inriktningar.
Blev du kär i första ögonkastet? Inte första men vid tredje typ.
Har ni någon speciell låt? Nej, inte vad jag kan komma på.
Har ni några "fri kort"? Nej
Har ni stora framtidsplaner? Lite planer finns det, men jag är mer för att planera än J.
Har ni gråtit i varandras armar? Jag har defintivt gjort det. Var J som fick stå ut med mina ihopbryt under min värdebaserat ledarskapsutbilning och som fick trösta mig när jag blivit uppsagd.
Har ni varit utomlands tillsammans? Nej, inte än. Men i sommar blir det i alla fall en liten weekend nånstans i Europa.
Vilket är ert bästa minne? Finns en del, men skulle nog vilja säga att det måste vara när J sa jag älskar dig för första gången.
Vem lagar bäst mat? Defintivt jag, när J lagar blir det pasta och köttbullar typ.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Just nu är det mest tv för min del och J som sitter och spelar vi datorn.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Oftast
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nja, Kristianstad - Lund skulle jag inte vilja påstå är så långt ifrån. Fast kunde ju varit närmare.
Blir du lätt svartsjuk? Kan bli, fast inte så värst.
Brukar ni bråka? Det händer att vi har lite diskussioner. Men som tur är bråkar vi inte så ofta.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Ögonen och rumpan. 
Vad använder ni för preventivmedel?
Jag har haft P-piller sedan gymnasiet.
Brukar nån av er prata i sömnen? J ibland, men väldigt sällan.

Måndag

Yejj, ny vecka och en helt vanlig sådan... Var länge sen sist så får se hur den artar sig. Om nån vill hitta på nåt är det bara att säga till så borde det inte vara så svårt att få in. :)

Inledde denna veckan med en 2:a intervju för en tjänst med början i augusti, och lite upplärning under sommaren. Hoppas på att det gick så bra som det kändes som. Men brukar ju ha oturen att falla på mållinjen, så får vänta och se. Under tiden ska det iallafall sökas ytterligare jobb, vet inte hur många jag har sökt nu sedan i april men det är en del. Fick även mitt ersättningsbesked från A-kassan i förra veckan och det är verkligen inte ekonomisk att vara arbetslös, får 168 kr per dag, vilket ger en månadsersättning som är mindre än min del av hyran.. Känns ju bra och fint.. Tur i oturen att jag hann flytta och bli sambo innan jag blev arbetslös, annars hade jag ju aldrig klarat mig.


Brorsans student i fredags var fantastiskt kul iallafall, men som alltid går tiden alldeles för fort. Mycket som händer på kort tid så blir smått snurrigt och förvirrat. Men tror att emil hade en riktigt härlig dag iallafall. Bilder kommer när jag har lagt in dem på datorn. Än så länge finns de bara på kameraminnet.

Nä, nu ska jag bege mig ner till slottsparken en stund och njuta av vädret och läsa lite.

Studentvecka

Studentvecka här just nu och därmed fullt upp. Var på nästkusins student i Lund igår och imorgon tar brorsan studenten så kvällen har gått i förberedelsernas tecken.

Lite bilder från gårdagens student, dock fick jag tydligen ingen bild på själva studenten. Däremot på studentens systerbarn.



Och lite bilder från Emils bal i söndags. Var en stolt storasyster som hjälpte till att fixa brorsans smoking i söndags och imorgon är det en stolt storasyster som står på skolgården där jag själv sprang ut för exakt 6 års sedan och denna gången tar emot min lillebror. =)



SannaAnnas

en vardaglig blogg om vardagliga saker. :)

RSS 2.0