regn, åska och blixtrar

Imorse vaknade jag vid 06 av ett härligt oväder, åska, blixtrar och ösregn.. eller härligt hade det varit om man hade vetat att man hade kunnat legat kvar i sängen och mysa. Men det kunde man inte. Istället fick man börja fundera på hur man skulle ta sig till jobbet. Sedan jag bodde i Leeuwarden och cyklade hem i åsk/blixtoväder mitt i natten där ovädret bara gick runt staden hela tiden och man var livrädd så undviker jag helst att cykla i sådant väder igen. Så det blev att ta bussen till jobbet istället. Fast lagom till jag satte mig på bussen började allt avta. Himla onödigt! Passade på att gå hem från jobbet när jag slutade, så fick man lite motion för dagen också. Har 25 minuters promenad hem från jobbet ca så går rätt så bra att gå. Dock är mina skor smått slitna så fick skav på hälarna.. ajaj.

Väntar nu på att J ska komma hem från jobbet så vi kan laga mat.. men verkar som att de har diff i kassan eller nåt.. är ju snart 45 min sen han skulle slutat. Får väl annars börja med maten och hoppas att han är hemma tills det är klart iaf. :)

asiatiska glasnudlar

Denna veckan har inletts med två träningspass, blev zumba i måndags och igår sh'bam. Ikväll har det varit tvättande här så då hinner man inte med mycket mer, men en vilodag kan vara bra också. Imorgon blir det nog hemma träning och sen blir det zumba minst en gång till i veckan. Ska även försöka ta mig iväg på ett indoor walking pass. Men platserna tar slut jättefort, så gäller att vara snabb med att boka.
 
Testade ett recept ur Perrellis bok ikväll asiatisk glasnudelsallad fast bytte ut lövbiffen till kyckling och gjorde lite annorlunda än vad det stod i receptet. Såg verkligen gott ut när det var klart och blev ganska så gott, fast lite smaklöst kunde nog ha kryddat lite mer.
 


Nu blir det ner till att hämta tvätten och sen sova.

Lördagen

Var på väg att skriva ett inlägg igår innan Tora skulle komma hit, men hann aldrig skriva klart och glömde spara så självklart försvann det sen.
 
Inledde lördagen med ett träningspass hemma från Perrellis nya bok.
Har bara hunnit testa två dagars pass än men än så länge är dem bra. Speciellt benövningarna, hade träningsvärk i två dagar efteråt. Skönt när det känns att man har tränat. :)
Idag blir det ytterligare lite träning då jag och J snart ska ta oss till Kockums för att spela badminton med Mackan och Charlotte. Ska bli skoj, fast får se hur det går, ett och ett halvt år sen jag spelade det sist...
 
Hade som sagt Tora på besök här igår med, tog oss en runda på stan och åt god mat och sen blev det tetris iskubs jakt för Tora som förvisso inte gick så bra. Men många affärer blev det besök i och om inget annat så hittade jag en hel del som passar bra att ha på min önskelista till familjen m.fl. Blev även ett köp av ett nytt halsband, som invigdes sen på kvällen.

Igår kväll tog vi sedan bussen till Lund för att ta oss hem till Urre och Tibbe på inflyttningsfest. En väldigt försenad sådan då det snart är 1 år sen de flyttade dit från Malmö. Men var väldigt trevligt oavsett även om jag blev extremt trött redan vid tolv tiden. Festa två kvällar i rad är inte riktigt vad är van vid längre.
 
Lite dålig kvalitet på bilden (vårt sovrum har verkligen inte det bästa ljuset för att ta bilder i), men gårdagskvällens klädsel med mina nya favorit jeans och halsbandet.

Some new stuff

Beställde lite nya kläder från H&M förra helgen och i slutet på förra veckan kom en del av dem. Några av kläderna var visst slutsålda så de får jag inte alls och andra kommer senare. Men lite kläder fick jag nu. Blev nya jeans som redan är en favorit, ny tröja också den en favorit, en enkel kofta och en kjol som är perfekt för hösten med ett par strumpbyxor till. :)

 
Annars är det mest jobb just nu och försöka få ihop vardagen som vanligt. Att både laga mat och få in träning efter jobbet är ett fint pussel som ibland går ihop och ibland inte. Denna veckan hade vi en tanke om att gå lite på malmöfestivalen också. Men har inte blivit så mycket av det. Var nere i 60-tals tältet en runda igårkväll och lyssnade på Karin och bandet hon sjunger i. Mycket bra, och kul att ses även om det bara var för en liten stund. Fick iallafall veta att denna veckan hade hon både förlovat sig och skrivit på papper för hus. Ibland går det undan i svängarna. :) Men kul det!

Lite nytt

Kände att det var dags för lite förändring så det blev ny design här på bloggen. Passar på när det är förändring på gång även i det "egna" livet. Nu är det mindre än en månad tills vi får nycklarna till vår nya lägenhet och kan flytta in! Längtar!
 
I fredags började Malmöfestivalen och det blev två rundor där för vår del. Var först nere på eftermiddagen en lite runda och sen mötte vi upp Mackan och Charlotte på kvällen då det blev älgwok, churros, kaffe, öl och häng. Perfekt kväll!
 
Blev inga bilder tagna under kvällen men väl en på dagen. 
 
Igår var vi hos svärföräldrarna i löddeköpinge med mina föräldrar och åt gott och hade trevligt. Var ute vid Sjöbo-badet en runda och en stund i Barsebäck hamn och gick. Där är så fint, älskar små hamnar och havet!
Men jisses vad mycket sötsaker det blivit de senaste två dagarna. Mådde nästan lite dåligt igår kväll av allt socker som man fått i sig i. Nu får det bli mycket frukt och annat gott ett tag istället.
 
Vid Sjöbo-badet.

Fredag

Andra dagen på min långhelg är inledd. Tog ut två semesterdagar i går och idag för att få lite mer sommarsemester hemma. Igår blev det dock inte mycket gjort förutom storstädning här hemma och sen bio på kvällen. Var och såg nya Batman filmen. Bästa filmen jag sett på länge!! Se den om ni inte redan har gjort det!

Idag började jag dagen med ett besök hos barnmorskan för att förnya p-piller eller annat preventivmedel. Blev dock inte så i detta läget då vi istället bestämde att jag skulle göra ett uppehåll med mina p-piller då jag har väldigt mycket humörsvängningar samt gått upp ganska så mycket i vikt sen jag bytte p-piller för två år sen. Så nu får det bli två månaders uppehåll för att se om jag går ner i vikt igen och även får mindre humörsvängningar. Tydligen gör mina p-piller att man kan få mycket vatten i kroppen och det lägger sig exakt på sådana ställen där jag vet att jag har ändrat kroppsform (bl.a. ansiktet). Så återstår att testa och se om det kan bero på mina p-piller.

I eftermiddag blir det en runda på stan och Malmöfestivalen som börjat nu. Sen iväg och träna zumba och därefter antagligen en sväng till nåt öltält ikväll. Måste ju passa på när man är ledig. :)

träningskläder o annat

Satt och precis och slösurfade och hamnade på en sida med träningskläder. Är så sugen på att köpa nya träningskläder och skor till träningen. Men just nu så är det lite annan prio på pengarna med vår flytt som är snart. Så nya träningskläder (av bra kvalitet) och skor får vänta ett litet tag till... däremot har jag precis beställt Charlotte Perrellis nya träningsbok. Så lite motivering i träningen blir det förhoppningsvis ändå. Måste komma igång igen efter sommaren nu!

Veckan

Hade tänkt blogga igår kväll med kunde inte blogga.. blogg.se strular en himla massa nu sen den nya versionen släpptes.

Denna veckan har det varit jobb och förkylt här.. inte mycket mer som hänt. Hade tänkte träna både i måndags och tisdags men i måndags var jag för trött, snuvig och hade huvudvärk och i tisdags hade jag ont i halsen och huvudvärk, så fick hoppa då med. :( Har som de flesta andra åkt på efterläger-förkylning. Dock har vi varit ute och åkt inlines istället. I måndags blev det en lång runda runt hela västra hamnen, var ute o åkte i knappt en timme. Är så fint att åka/gå där på kvällen. Sen i torsdags tog vi en mindre runda runt pildamm. Så lite träning för benen har det blivit förvisso.

Fick min nya mobil veckan med och efter att ha fått nytt simkort i fredags så är jag äntligen igång med en välfungerande mobil. Det är så skönt att ha en mobil som fungerar utan problem, slippa segheten och att den hänger sig hela tiden. Fixade äntligen instagram som jag velat ladda ner så länge men inte kunnat på den gamla, så blir förhoppningsvis lite mer aktiv där.. anna_theres fick mitt namn bli där, då sannaannas redan var upptaget...

Annars blev det spontanutgång i fredags, var på fest hos Sara och sen blev det utgång till Debaser. Sjukt länge sen både fest och utgång i Malmö för min del.. Blir väldigt långt mellan gångerna emellanåt. Men lär bli lite mer festande den närmsta tiden nu, finns både inflyttningsfest x2 och utflyttningsfest i planerna för den närmsta månaden så det blir fullt upp.

Nu ska jag dricka lite kaffe sen blir det nog snart planering av dagen. Tanken är tennis med Dan och Hanna, men får se om det blir i Lomma eller i Malmö. Var ute och köpte nytt tennisrack till mig igår, då J redan har ett. Sen får vi se hur det går, är sådär 9 år sedan jag spelade tennis sist.
 
Bild från Kreta

läger

Igår kväll kom jag hem från årets sommarläger. Har haft en toppen vecka på Sonnarp med massa nya vänner och några gamla och en del återträffar. Scouter är underbara! :)

Dagen har jag än så länge mest spenderat i soffan framför OS. Först segling - Sveriges första OS guld i år! Och sen gymnastik, favoriten då man är gammal gymnast. :) Är själv sugen på att ta mig iväg och träna men har ont i halsen och är snuvig sen lägret så ska nog försöka kurera mig och bara ta en promenad i det molniga vädret istället. Försöka rensa tankarna lite då jag inte mår helt bra just nu, mitt humör går upp och ner hela tiden och det mesta är bara jobbigt. Så kanske kan en powerwalk vid havet hjälpa.

SannaAnnas

en vardaglig blogg om vardagliga saker. :)

RSS 2.0